Còpies de seguretat

De wikimanuals
Dreceres ràpides: navegació, cerca

A la nostra distro LliureX tenim una ferramenta per a fer còpies de seguretat del server de manera molt senzilla es diu LliureX Vault


Instal·lació

Obri una cònsola i escriu el comandament


$sudo apt-get install lliurex-vault

Per llançar el programa

Aquest programa no té una icona per fer-lo funcionar a no ser que tu la faces, llavors, per llançar el programa s'haurà de fer des de la cònsola amb aquest comandaments:

$ sudo lliurex-vault

Funcionament

El seu funcionament és molt senzill, però en cas que no hages fet mai una còpia de seguretat, fes-la ara mateix de tot el sistema.


Captura-LliureX Vault.png

Restauració de la còpia

Lliurex Vault et crea una carpeta i un script (fitxer que es veu amb una icona negra) a la carpeta on l'hages cridat quan l'has llançat des de la cònsola. Per restaurar-la soles cal executar l'script bé de forma gràfica (dos clics de ratolí) bé des de la cònsola.

Reinicia per tal de veure els canvis

Una cosa molt comú és que després de fer tota la feina desanimar-se perquè no veiem els canvis. Tant LDAP com Kerberos necessita ser parat i reiniciat. Si no ho saps fer des de la cònsola millor reinicia el sistema.

Nota clasica.png Aquest manual no està acabat, manquen algunes captures de pantalla i explicacions de cònsola si tens el valor necessari pots editar-lo i acabar l'explicació