Obre el menú principal

Canvis

Prova LliureX

2.176 bytes afegits, 03:38, 6 jul 2019
En un ordinador on ja estiga instal·lat: Creació
Sí mai heu tingut contacte amb [lliurex.net|LliureX], el millor és que el proveu abans d'instal·lar-lo. Quines maneres tenim de provar LliureX?
= En un ordinador on ja estiga instal·lat =
Aquesta opció és la més fàcil. Podeu trobar equips amb LliureX pràcticament en tots els centre educatius públics del territori valencià. Sales de professorat, biblioteques i aules d'informàtica en solen tindre.
Avantatges: no has de fer res més que començar a usar-lo
Inconvenients: principalment dos. El primer és que potser no està instal·lada la darrera versió del sistema operatiu, sinó alguna anterior. El segon és que potser els equips que trobareu són antics i poc potents.

= En qualsevol ordinador en mode USB/DVD autònom =
Un USB o DVD autònom (també anomenat live CD, live USB o Live DVD) és un dispositiu d'emmagatzematge que conté tot un sistema operatiu llest per poder provar i, si es vol, instal·lar en qualsevol PC.
LliureX es pot descarregar i, una vegada obtingut el fitxer de descàrrega (anomenat "imatge ISO" o simplement "ISO"), introduir-lo en qualsevol USB o DVD gravable. Aquest últim procés de sol anomenar "cremar l'USB amb la ISO"
== Cóm descarregar la ISO de LliureX ==
[releases.lliurex.net]

== Cóm cremar l'USB ==
Recomanem un USB millor que un DVD perquè és més ràpid i avui dia quasi tots els PC poden arrancar des d'un USB.
Hi ha molts mètodes expliquem alguns senzills.

1. Des de Windows: amb l'aplicació www.isotousb.com
2. Des de Lliurex 16 o anteriors. Amb l'aplicació Gnome Disks.

== Cóm arrancar el PC amb LliureX ==
Introduïm l'USB engeguem (o reiniciem) la màquina assegurant-nos que agafa l'USB com a disc d'arrancada.
S'iniciarà Lliurex en mode prova, es a dir, tot el que fem no afectarà al sistema que tinga el PC i quan l'apaguem quedarà com estava.

= Amb VirtualBox =
Una 3a forma de provar seria en una màquina virtual. Si volem provar tot el procés d'instal·lació i després provar LliureX com si el tingueren instal·lat però sense por a trencar res, el millor, és instal·lar-lo en una màquina virtual. Hi ha porgrames lliures i gratuïts que ho permeten fer, com ara VirtualBox.
122
modificacions