Obre el menú principal

Instal·lació de Scratch for Arduino en LliureX 15.05

Nota clasica.png NOTA: El següent manual serveix per a instal·lar la IDE Arduino i S4A 1.6 en ordinadors amb LliureX 15.05. Si no és el cas, pots seguir el manual "Instal·lació de Scratch for Arduino en LliureX 14.06" disponible en un enllaç al final del manual


Introducció

Scratch for Arduino (S4A) ha estat creat per Marina Conde, Víctor Casado, Joan Güell, José García i Jordi Delgado amb l'ajuda del Grup de Programació Smalltalk del Citilab, un centre dedicat a la investigació, formació i promoció de la tecnologia digital.


Scratcharduino00.jpg

"Arduino Uno 3" per datunie disponible en http://www.flickr.com/photos/datunie/8290929509/in/photostream sota llicència CC BY-SA 2.0


Programari necessari

Per poder utilitzar S4A és necessari tenir instal·lat prèviament el programari d'Arduino i actualitzar el microprogramari (en anglès firmware) de la placa. Són dos actes que ens permeten equipar al nostre ordinador amb un entorn molt intuïtiu i senzill.


Videotutorial


Provant S4A

Abans d'executar el programa és convenient tenir connectada a l'ordinador la placa Arduino, ja que la seva recerca serà una de les primeres coses que farà. Quan l'haja trobat, en el quadre resum de valors d'entrada les quantitats mostrades aniran variant molt ràpidament.


Scratcharduino14.png


Estem preparats per provar el programa i el millor serà utilitzar els exemples que ja té creats l'equip del projecte i que estan a disposició de tots/es. Anem a la secció de Docs del projecte. Dins d'ella hi ha un apartat dedicat a Exemples Bàsics que conté l'exemple de muntatge Polsador i LED i el codi corresponent.

Scratcharduino15.png

Crèdits

Obra de Daniel Turienzo Nieto disponible sota llicència de cultura lliure Creative Commons Reconeixement-CompartirIgual 4.0 Internacional.

Creació del manual d'instal·lació el 25 de gener de 2016.

Fòrum de dubtes

- Fòrum d'Scratch, S4A i Arduino en Edutictac

- Llista de correu oficial de S4A

Enllaços

- Scratch for Arduino en Citilab

- Instal·lació de Scratch for Arduino en LliureX 14.06

- Instalació d'Scratch for Arduino en LliureX (per a versions de LliureX anteriors a la 14.06)

Projectes amb Scratch i Arduino per a tecnologia. Aplicacions educativesIdiomes:valenciàcastellanoEnglish