Obre el menú principal

Instal·lar eXeLearning 2.4.2 en Lliurex 16

La revisió el 10:31, 26 set 2019 per Tafol (discussió | contribucions) (creació)
(dif) ← Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova → (dif)

Per a instal·lar l'última versió de *eXeLearning 2.4.2 mitjançant el seu repositori PPA:ppa:exelearning/exelearning Obrirem un terminal (CTRL+ALT+T), i teclejarem l'ordre:

sudo apt-add-repository ppa:exelearning/exelearning

Després de prémer "Intro", ens sol·licitarà permís per a afegir la nou clau pública d'aquesta nova font, i tornarem a prémer "Intro" per a acceptar-la.

Després d'introduir aquesta nova font o origen de programari, actualitzarem la llista de paquets o programes disponible per al sistema mitjançant el comandament del terminal:

sudo apt-get update

Instal·larem el paquet d'eXeLearning amb la instrucció:

sudo apt-get install intef-exe

Poguera dir-nos que necessitarà instal·lar els següents paquets nous: libtidy-0.99 mimetex python-feedparser python-utidylib I cas que tinguérem instal·lada una versió anterior (python-intef-exe), a més ens indicarà que l'eliminarà. Amb tot, respondrem "S" a la pregunta:

¿Desea continuar? [S/n]

Després de descarregar i instal·lar (i eliminar si escau) tot l'anterior, apareixerà de nou el símbol del sistema, disponible per a escriure en ell. Llavors podrem tancar el terminal.

Alerta! En cas que Lliurex tinga bloquejada l'actualització a versions més modernes, i no s'haja actualitzat la versió, a més de l'anterior podem llevar aqueix bloqueig o "pinning" executant en un terminal els següents comandos:

sudo rm -rf /etc/apt/preferences.d/lliurex-pinning
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade

Per a tornar a bloquejar la nostra distribució i mantindre-la estable, bastarà amb executar Lliurex-Up o actualitzador del sistema, tant des de l'entorn gràfic com des d'un terminal mitjançant l'ordre:

sudo lliurex-up