Obre el menú principal

OPENSHOT EN 5 MINUTS

Videomanual

{{#widget:Vimeo|id=34708256}}


Tutorial

Nota clasica.png NOTA: Traducció del castellà. Podeu trobar l'original en: http://www.openshotusers.com/help/es/ar01s03.html
Utilitzar OpenShot és molt fàcil, i aquest tutorial us guiarà per les funcions bàsiques en 5 minuts. Després d'aquest tutorial, podreu fer un senzill passe de diapositives amb música.

Importar Fotos i Música

Abans de fer el nostre vídeo necessitem importar arxius a OpenShot. Arrossegueu i deixeu anar algunes imatges (*. JPG, *. PNG, etc ...) i un arxiu de música (la majoria de formats han de funcionar) des de l'escriptori fins OpenShot Video Editor. Assegureu-vos que deixa anar els arxius on indica el punter al dibuix.

Minutsopenshot01.png

Organitza les fotos a la línia de temps

Després d'importar alguns arxius, el següent pas és afegir-los a la línia de temps i organitzar-los. Prema sobre cada foto (una a la vegada), i arrossegueu fins a la Pista 2 en la línia de temps. Arrossegueu i deixeu anar les fotos (també tractades com clips) per organitzar-les.


Minutsopenshot02.png

Afegiu música a la línia de temps

Per fer el nostre passe de diapositives més interessant necessitem afegir una mica de música. Hi hauria d'haver importat un arxiu de música al Pas 1. Prema sobre l'arxiu de música i arrossegueu-lo fins a la Pista 1 en la línia de temps.


Minutsopenshot03.png

Previsualitze el seu projecte

Per previsualitzar com es veu i se sent el nostre vídeo, premeu el botó Reprodueix sota la finestra de previsualització. Premeu de nou el botó Reprodueix per pausar el vídeo. Recordeu, si necessita reorganitzar qualsevol clip, només arrossegueu-lo i solteu-lo per moure'l.


Minutsopenshot04.png

Exporteu el vídeo

Quan estiga satisfet amb el resultat del seu passe de diapositives, el següent pas serà exportar el seu vídeo. Això convertirà el seu projecte d'OpenShot en un arxiu de vídeo que podria reproduir en qualsevol reproductor multimèdia de Linux (com Totem, VLC, etc ...) o llocs web (com YouTube, Vimeo, etc ...).

Premeu sobre la icona Exportar Vídeo a la part superior de la pantalla (o utilitzeu el menú Fitxer > Exporta vídeo ... ). Trieu una de les moltes opcions d'exportació preconfigurades, i feu clic al botó Exportar Vídeo.

Si voleu reproduir el fitxer de vídeo en un reproductor de DVD amb lector de USB o en un televisor amb USB, segurament, la següent configuració serà compatible.


Minutsopenshot05.png

Gaudisca d'OpenShot!

Ara té els coneixements bàsics sobre com funciona OpenShot. Importar, organitzar, previsualitzar i exportar. Previsiblement aquest tutorial l'ha portat menys de 5 minuts. Llegiu la resta del manual per a un coneixement detallat de OpenShot i les seves característiques avançades. ¡Gaudiu!


Un exemple

{{#widget:Vimeo|id=21546544}}


Font dels arxius utilitzats per a fer el manual

- Fotografies: Citas y frases. Educación, creatividad, talento.
- Música: Angela per Kendra Springer


Per a practicar

Descarrega't aquestes imatges per a practicar: Cites01,png, Cites02,png , Cites03,png , Cites04,png , Cites05,png , Cites06,png Cites07,png

Descarrega't música de jamendo: http://www.jamendo.com/es/


Convertir diapositives en imatges

Si vols convertir les diapositives d'una presentació en fitxers d'imatges (png, jpg, ...) de manera automàtica pots visitar el següent tutorial: Convertir diapositives en imatges.


Tutorial OpenShot