Obre el menú principal

Pàgines web de centres educatius

En aquest espai trobarem un recopilatori de pàgines webs de centres educatius. Són només uns exemples del treball que fan alguns docents per a fer visibles en la xarxa Internet els centres docents en els que treballen. Contenen tota la informació que puga ser útil a l'alumnat i les famílies.

Esperem que servisca per a millorar la web que gestioneu. Si vols compartir la pàgina que administres, només has d'entrar a aquest fòrum i posar un enllaç i una breu explicació.


Logo
Centre i adreça web
Explicació de l'administrador
Logo tomasdevillarrolla.gif

CEIP Tomàs de Villaroya

http://mestreacasa.gva.es/web/tomasdevillarroya

Pàgina web de centre dins del portal Mestre a casa.

Tenim un comptador gratuit que no porta publicitat per tindre una idea de quanta gent visitava la web i ens portarem la sorpressa de que era molta més de la que pensavem. Sobre tot famílies de l'alumnat. Això ens va donar més ànims per treballar.


Administrador: Francesc Juan

Logo Ies almadrava.png

IES L'Almadrava

http://www.iesalmadrava.com/La vaig fer en Joomla amb una plantilla de pagament (uns 30 euros + o - per una subscripció a yootheme durant 3 mesos).


La intente utilitzar per donar informació a l'alumnat.

De la Web cal destacar unes aplicacions que no formen part de Joomla, però que estan com enllaços:

- Aplicació de Reserva d'aules (MRBS) per a que un professor/a puga reservar l'aula d'informàtica, audiovisuals, etc.

- Gestió d'incidències (Mantis Bug tracker).

- Aplicació d'activitats extraescolars. No esta acabada del tot i esta en fase alpha.

- Gestió de Faltes i notes. Realitzada per @hermipp a la qual li he afegit algunes cosetes ... els profes estan encantats.

- Moodle per a penjar activitats, recursos, etc. que també el faig servir per a la realització d'enquestes per al professorat (Per exemple, l'enquesta dels coneixements TIC de la PGA)


Administrador: Antonio Coloma


Logo carolinasala.png

CEIP Carolina Sala

http://mestreacasa.gva.es/web/carolinasala


Pàgina web de centre dins del portal Mestre a casa.


Administrador: Enric Sendra


Logo.beniassent.jpeg

FPA Beniassent

http://fpabeniassent.edu.gva.es


1. Tenim una pàgina d'inici que redireccionem cap a la carpeta d'inici. Així aprofitem per posar el codi de Google Analitics.

2. La pàgina d'inici és Joomla. Utilicem Joomla soles com a pàgina d'inici, per presentar el contingut. Cada setmana renovem la portada amb notícies. Ha estat una decisió important, ja que aquesta plataforma ben implementada ens ofereix unes ferramentes molt i molt potents.

3. Tenim un Moodle funcionant a tota pastilla. Tot ho gestionem des de Moodle: penjem material, posem activitats automàtiques, tasques que han d'entregar, passem llista (plugin Attendance), i, fins i tot avaluem, ponderem les notes i es trau la mitja. Quan fem un examen l'alumne s'asseu a l'ordinador, quan s'alça sap la nota, la mitjana de l'assignatura, els comentaris dels mestres. Tot al moment, tot trasparent.

Per fer les activitats utilitzem la tecnologia Moodle i Hotpotatoes.

Els textos, como no, els fem amb Markdown, una canya de la productivitat que Moodle té integrat.

4. També tenim tres blocs amb Wordpress pujats a Linucentres. Un general i dos de dues assignatures: entorn a peu i premsa.

5. Tenim un espai d'escriptori virtual amb EyeOS, dona un xicotet error quan puges alguna cosa però funciona correctament en la pràctica. La part social l'han pensat molt bé. Es pot editar simutàniament un document, hi ha correu electrònic intern, xat, etc.

6. Tenim Taskfreak per gestionar les tasques comuns. Aquest entorn és genial per compartir tasques.

7. Tenim un altre Moodle funcionant amb projectes europeus.


Administrador: Alfons Rovira


IMG 4785.jpg

CEIP Jaime Balmes

http://jaimebalmes.edu.gva.es/


Feta en moodle com no... la meua idea era aconseguir que el claustre o almenys part aprenguera a actualitzar-la, donat que és un estàndard en elearning, el que aprengueren els serviria per a realitzar els cursos a distancia que ara estan fent els cefires.

Voldria destacar en aquest sentit la secció de recursos que va ser un intent de que el claustre utilitzara la plataforma durant tot un any de projecte de formació http://jaimebalmes.edu.gva.es/course/view.php?id=36

Com que la feina ja està feta no em planteje renovar-la de moment, malgrat que ara que controle wordpress estic pensant en implementar algun bloc per vore si algun mestre s'anima.


Administrador: Samuel Soriano


Logo montserrat.png

IES Montserrat Roig

http://www.iesmontserratroig.es/


Pàgina web de centre dins del portal Mestre a casa.

S'utilitza per a donar tot tipus d'informació a l'alumnat i les famílies. També és molt útil per a difondre tota la informació de les proves lliures de Farmàcia i les proves d'accés a Cicles Formatius, ja que els participants d'aquestes proves no cal que es desplacen per veure la mateixa informació als taulers d'anuncis del centre.

Entre altres espais en Internet destaquem:

- DOCGES: una aplicació pròpia en continua millora per a gestionar tots els processos del centre, documentació, llistes d'alumnat, activitats extraescolars, reserva d'aules, ...

- Moodle: per a portar diverses matèries a la xarxa mitjançant cursos virtuals que contenen tot tipus de recursos.


Administrador: Daniel Turienzo


Logo ceip jaume.jpg

CEIP Jaume I de Mislata

http://mestreacasa.gva.es/web/ceipjaumeprimermislata/


Pàgina web de centre dins del portal Mestre a casa.

Administradora: Carmen Bellver

Ací la web del teu centrePresenta-la en http://edutictac.es/moodle/mod/forum/discuss.php?d=1002Informació sobre pàgines webs de centres educatius:

Visibilidad en la red de los centros educativos en xarxatic.com (01/03/2011)

Gestión de la identidad digital en centros educativos en francescllorens.eu (25/03/2012)

Instrucció de Servici núm. 4/2011 - Sobre l'adequació a la LOPD dels centres educatius públics + Manual d'adequació a la LOPD