Obre el menú principal

Diferència entre revisions de la pàgina «Què és Google Drive»

(Es crea la pàgina amb «{| style="color:green; background-color:#F0FFF0;" cellpadding="2" cellspacing="0" border="0" |- | <font face="Arial, Verdana"><small>[[Pàgina principal|Torna a l'índ...».)
 
Línia 39: Línia 39:
 
*[http://docs.google.com/support/ Google Docs (web oficial): Ajuda]  
 
*[http://docs.google.com/support/ Google Docs (web oficial): Ajuda]  
 
*[http://dotsub.com/view/382765b7-11e3-4130-986f-f43e7441ed38 ''Google Docs in plain english'' (subt. català) de Commoncraft (vídeo)]&nbsp;''Aquest vídeo fa referència a l'anterior Google Docs però explica molt bé com emprar l'eina de manera col·laborativa.''
 
*[http://dotsub.com/view/382765b7-11e3-4130-986f-f43e7441ed38 ''Google Docs in plain english'' (subt. català) de Commoncraft (vídeo)]&nbsp;''Aquest vídeo fa referència a l'anterior Google Docs però explica molt bé com emprar l'eina de manera col·laborativa.''
 
<br>
 
 
{| style="color:green; background-color:#F0FFF0;" cellpadding="2" cellspacing="0" border="0"
 
|-
 
| <font face="Arial, Verdana"><small>[[Pàgina principal|Torna a l'índex]]</small></font><br>
 
|}
 

Revisió del 23:39, 13 jul 2013

Torna a l'índex


Les aplicacions en línia entren de ple en el món Web 2.0 (no trigarem a parlar d’una versió 3.0) en què l’usuari (tu mateix, tu mateixa) és el protagonista, i en què els continguts es creen, recreen, comparteixen, muden, etc. Per tant, si voleu estar una mica al dia d'allò que està venint seria aconsellable que comencéssiu a prestar interès a las aplicacions en línia i els seus evidents avantatges (i inconvenients) i l’important component social i de mobilitat que ofereixen. Una revolució evident però que hem de mirar a certa distància -però sense desviar la mirada-, ja que tot just comença a fer els primeres passos.

Aquesta guia pretén iniciar en una de les eines de treball remot col·laboratiu més potents que avui dia podem trobar: Google Drive. I a més a més, és gratuïta.Amb la nova etapa de Drive, Google va més enllà de les prestacions de l'anterior Google Docs, oferint a més a més una eina d'emmagatzematge en el núvol.


Google Drive conté Google Docs és el que s'anomena un paquet ofimàtic. Pretén substituir les aplicacions més habituals en un entorn de treball, però emmagatzemant i administrant documents directament des d'Internet, sense que calgui instal·lar cap programa extern, ja que treballa de manera remota mitjançant una interfície web. Només es necessita un navegador web i els seus components habituals.

A més a més, com hem comentat, Google ofereix un espai d'emmagatzematge online (en el núvol) on podem arxivar i compartir altres tipus d'arxius, a més a més dels editats amb Google Drive.

Actualment Google Drive ofereix:

Com altres paquets ofimàtics, la principal funcionalitat de Google Drive és la possibilitar de treballar diversos autors de manera simultània o asíncrona sobre un mateix document.

A més a més, com hem comentat hi ha la possibilitat d'emprar l'emmagatzematge de Google Drive. D'entrada comptem amb un espai gratuïtament fins a 5 GB a Google Drive, 1 GB a Picasa, 10 GB a Gmail, podent comprar  emmagatzematge addicional. Amb l'opció gratuita la mida del fitxers no pot superar els 10MB.

Google Drive pots pujar tant arxius com carpetes, incloses imatges i vídeos. Més informació.

Per a iniciar-se en l'aprenentatge i l'ús de Google Drive, hi ha diversos recursos en línia: