Obre el menú principal

Diferència entre revisions de la pàgina «Tutorials Inkscape»

(activ martell)
(Activitat per aprendre operacions booleanes: +puzle)
Línia 27: Línia 27:
  
  
== Activitat per aprendre ''operacions booleanes'' ==
+
== Activitats per aprendre ''operacions booleanes'' ==
'''Activitat''':  Dibuixeu, en un fitxer nou, un martell com el de la imatge, utilitzant rectangles, el·lipsis i fent operacions booleanes entre ells.
+
::'''Activitat 1''':  Dibuixeu, en un fitxer nou, un martell com el de la imatge, utilitzant rectangles, el·lipsis i fent operacions booleanes entre ells.
 
[[Fitxer:Inkscape Martell.png]]
 
[[Fitxer:Inkscape Martell.png]]
::Tutorial [https://dl.dropboxusercontent.com/u/27543453/INKSCAPE/swf/martell.swf Martell]. Aquest tutorial us mostrarà com fer l'activitat.
+
El Tutorial [https://dl.dropboxusercontent.com/u/27543453/INKSCAPE/swf/martell.swf Martell] us mostrarà com fer l'activitat.
 +
 
 +
::'''Activitat 2''':  Dibuixeu, en un fitxer nou, un puzle de 4 peces com el de la imatge, utilitzant rectangles, camins i fent operacions booleanes entre ells.
 +
[[Fitxer:Inkscape Puzle.png]]
 +
El Tutorial [https://dl.dropboxusercontent.com/u/27543453/INKSCAPE/swf/puzle.swf Puzle] us mostrarà com fer l'activitat.

Revisió del 14:20, 3 maig 2015

A continuació es mostren una sèrie d'activitats, acompanyades de tutorials interactius, que us ajudaran a aprendre diferents eines de l'aplicació Inkscape. Es recomana haver seguit, abans de començar aquestes activitats els tutorials "bàsic" i "formes" inclosos en el mateix programa des del menú Ajuda > Tutorials

Nota clasica.png Per veure els tutorials interactius necessiteu tenir instal·lat el suport per a Flash al vostre navegador


Activitat per aprendre l'eina llapis Eina llapis.png

Activitat: Baixeu i obriu amb Inkscape el fitxer llapis.svg. Dibuixeu les línies que es demanen seguint les indicacions del tutorials.

Tutorial llapis(1). Us ajudarà a fer les 4 primeres vinyetes de l'activitat.
Tutorial llapis(2). Per fer les vinyetes centrals.
Tutorial llapis(3) Amb aquest fareu la part de baix.


Nota clasica.png Nota: és provable què, quan feu clic a l'enllaç llapis.svg siga el propi navegador el que mostre el contingut del fitxer. El que haureu de fer aleshores és fer clic amb el botó secundari i triar l'opció "desa el contingut de l'enllaç", o bé, quan s'obri l'arxiu amb el navegador, anar al menú "Fitxer > Anomena i desa la pàgina".


Al final, us quedarà, més o menys, així: Inkscape Llapis solucio.png

Activitat per aprendre l'eina boli Eina boli.png

Activitat: Baixeu i obriu amb Inkscape el fitxer boli.svg. Dibuixeu les línies que es demanen seguint les indicacions del tutorials.

Tutorial boli(1). Us ajudarà a fer la primera fila de vinyetes.
Tutorial boli(2). Per fer les vinyetes restants.


Nota clasica.png Nota: és provable què, quan feu clic a l'enllaç boli.svg siga el propi navegador el que mostre el contingut del fitxer. El que haureu de fer aleshores és fer clic amb el botó secundari i triar l'opció "desa el contingut de l'enllaç", o bé, quan s'obri l'arxiu amb el navegador, anar al menú "Fitxer > Anomena i desa la pàgina".


Al final, us quedarà, més o menys, així: Inkscape Boli solucio.png


Activitats per aprendre operacions booleanes

Activitat 1: Dibuixeu, en un fitxer nou, un martell com el de la imatge, utilitzant rectangles, el·lipsis i fent operacions booleanes entre ells.

Inkscape Martell.png El Tutorial Martell us mostrarà com fer l'activitat.

Activitat 2: Dibuixeu, en un fitxer nou, un puzle de 4 peces com el de la imatge, utilitzant rectangles, camins i fent operacions booleanes entre ells.

Inkscape Puzle.png El Tutorial Puzle us mostrarà com fer l'activitat.