Obre el menú principal

Web 2.0

La revisió el 00:11, 14 jul 2013 per Sasogu (discussió | contribucions) (Es crea la pàgina amb «{| cellspacing="0" cellpadding="2" border="0" style="color: green; background-color: rgb(240, 255, 240);" |- | <font face="Arial, Verdana"><small>[[Guia de marcadors s...».)
(dif) ← Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova → (dif)
Torna a l'índex


Avui dia el terme Web 2.0 està de moda, tot i que és una tendència que s'ha cuinat al llarg dels últims anys. Si volem entendre què és el Web 2.0, prèviament cal comprendre el concepte 1.0 i el que ha implicat en el món d'internet durant molts anys.

El Web 1.0 és el web tradicional que tots coneixem: un sistema de pàgines en HMTL hiperenllaçades que ha ofert a l'usuari textos, imatges i altres elements multimèdia. Un web ancorat en una Internet estàtica, que tot just s'actualitzava i que no permetia cap tipus d'interacció amb l'usuari.

Amb l'aparició del concepte 2.0 l'any 2004, es concep una segona generació del web que alterarà el funcionament general de la xarxa. I és que podem descriure el Web 2.0 com una aplicació orientada a l'usuari, que se'n "preocupa" i que per això li brinda l'oportunitat de col·laborar, participar i interactuar.

En definitiva, el 2.0 és, més que una tecnologia, una actitud que ha permès el desenvolupament i l'evolució d'Internet. Avui dia el World Wide Web s'ha reinventat; l'internauta ja no només es limita a buscar informació en diferents webs, ara també pot generar i compartir multitud de continguts amb altres usuaris. Internet, per tant, passa de ser un simple banc de dades a ser un complex espai d'interacció social.

Si haguéssim de definir el Web 2.0 amb només tres paraules, serien crear, col·laborar i compartir i aquestes tres accions són les que portarem a terme amb aquesta experiència col·lectiva.Torna a l'índex